POZOR: Využijte speciální nabídku šumivých vín v naší nabídce. A nezapomeňte, že při nákupu nad 3500 Kč máte doručení kartonu po celé ČR ZDARMA.
Tip
Kód: 370 | Značka: Tenuta Sant Antonio

Tenuta Sant Antonio Famiglia Castagnedi Valpolicella Ripasso Superiore Monti Garbi doc 2018 0,75 l

425 Kč
Skladem

Červené tiché víno Valpolicella Ripasso.

Můj letošní objev - vinařství Tenuta Sant Antonio. Intenzivní, plné víno se sladkými a trochu agresivními (nebojte se - mohu použít slovo živějšími)  taniny, vyrobené z odrůd Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina a Oseleta. Perfektně se hodí k vyzrálým tvrdým sýrům (spíše starší, kravské nebo ovčí a pikantní - s chilli, červenému masu - prorostlé T-bone steaky a aromatická masa, jako jehněčí. Vyšší obsah alkoholu také skvěle padne k masům, která jsou náležitě opepřena, nebo jsou jinak pikantní. Mám dobrou zkušenost s otevřením láhve dříve před příchodem hostů. Otevřete minimálně půl hodiny před pitím.

Rubínová barva a aroma cedru, červeného lesního ovoce a višní. Zrálo 12 měsíců v 500l sudech. 30 % sudů bylo nových, zbylých 70 % podruhé použitých.

teplota podávání 14°C – 16°C

14 % alkoholu

Kategorie: Červené víno
Obsah Alkoholu: 14 %

 V roce 1989 podnikli odvážné a dalekosáhlé rozhodnutí o koupi nemovitosti v Monti Garbi, které položilo základy pro to, co se dnes stalo zemědělským panstvím známým po celém světě, výrobcem vynikajících vín s více než sto farmovými hektary a nejmodernějším zařízením pro zrání vín.

Organické a chemické hnojení (hnoje a hnojiva) bylo nahrazeno použitím kompostu rostlin, získaného z fermentace větví a listů, mikroorganismů a domácího mokrého odpadu.

Předně je věnována pozornost celkové travinové vrstvě bez použití kontroly chemických hubení plevelů, integraci zeleného hnoje a kosení plevele. 

 Ripasso je metoda využití hroznů, které se použily na Amarone. Na víno, které se vyrábí z hroznů, vysušovaných na rohožích nebo ve stodolách za účelem zvýšení koncentrace chuti a cukru - který se přemění na alkohol. Matoliny, použité na Amarone se znovu oživí, přidá se víno a opět se nakváší - repasují - Ripasso.